[O2] Wymiana rozrządu w 1.9 TDI (BJB)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luca
    Rider
    • 2004
    • 524

Zamieszczone przez neck99
    Mi temp wody nie drgneła była cały czas na 90`C
    ...tylko ze wskaznik w desce ma sztuczne tlumienie (chyba miedzy 80°C a 100°C zawsze bedzie pokazywal 90°C) musialbys miec podlaczonego Vaga wtedy bedziesz widzial prawdziwa temperature cieczy chlodzacej.
    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
    www.dynosoft.pl
  • misiek_rd
    Ambiente
    • 2004
    • 201
    • Octavia III (5E3)
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

wymieniał już ktoś rozrząd w o2 1.9TDI ?
    Wg. książeczki serwisowej wzmiana następuje co 120 tys. km.
    Natomiast w niektórych serwisach twierdzą, że Poznań zaleca wymiane co 90 tys. km.
    Jest to zwykłe naciąganie, czy słyszał ktoś może o jakichś sensownych powodach?

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

misiek_rd, tak koszt naprawy silnika jak sie pasek zerwie wiesz lepiej zrobić trzy wymiany niż grać w totolotka czy pasek wytrzyma do 120 czy tam 240 tys

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

90 tyś to bezpieczna opcja zawsze możesz dojeździc do 120tyś ale jak się zerwie to będa duże koszty to co jest napisane w ks.serwioswej to MAX mozliwość paska sprawdzona w sztucznych warunkach przy stałej prędkości obrotowej silnika...
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• grudzien
          Classic
          • 2007
          • 34

misiek_rd, ja wymienialem pasek,przy 100tys, mechanik mi powiedzial że był najwyższy czas na wymiane bo pasek był już nieźle "sparczały".

Komentarz

wymieniaj co 90 tysiecy i jak napisał kolega djczas, dmuchaj na zimne

Komentarz

• misiek_rd
              Ambiente
              • 2004
              • 201
              • Octavia III (5E3)
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Sigma_74
              wymieniaj co 90 tysiecy i jak napisał kolega djczas, dmuchaj na zimne
              Oczywiscie zdaje sobie sprawe z kosztow naprawy, ale to chyba nie moj problem tylko Skody. Wg. mnie jezeli pasek strzeli przed 120 kkm to powinni naprawic to na gwarancji - zgadza sie?
              Nie widze problemu z wymiana po 90 kkm tylko po co pisac w ksiazce serwisowej (wg. ktorej kieruje sie wiekszosc normalnych uzytkownikow) jedno a w ASO zalecac cos innego.

Komentarz

Oczywiscie zdaje sobie sprawe z kosztow naprawy, ale to chyba nie moj problem tylko Skody. Wg. mnie jezeli pasek strzeli przed 120 kkm to powinni naprawic to na gwarancji - zgadza sie?
                ujme tak ...teoria bardzo często mija siez praktyka.

znam przypadki, aczkolwiek nie w SKODZIE, gdzie strzelały i nie uznawali bo : nie własciwe użytkowanie auta, zbyt sportowa jazda i blebleblele

ja bym wymienił.

Komentarz

Pracuję...